Sobota, 05 oktober 2024
Iskanje

Soča in Sloga Tabor za končnico prvenstva

Začenjata se moška odbojkarska prvenstva C- in D-lige

Trst |
4. okt. 2024 | 10:01
Dark Theme

V odbojkarski deželni moški C-ligi bo od ekip slovenskih društev v novi sezoni nastopala le Soča ZKB Lokanda Devetak, ki jo vodi potrjeni trener Luciano Battisti. V moški D-ligi bo barve slovenskih društev branila Sloga Tabor Studio Vegliach, ki jo trenira nekdanji italijanski reprezentant Loris Manià.

SloVolley ZKBbo novo sezono v moški državni B2-ligi začel šele drugi konec tedna (v soboto, 12. oktobra), ko bo na vrsti gostovanje pri ekipi Monselice.

Soča jutri v Sovodnjah

Odbojkarji Soče bodo sezono v C-ligi začeli jutri ob 19.30, ko bodo pred domačim občinstvom gostili pomlajeni Pordenone. »Pravzaprav je naša ekipa še neke vrste odprto gradbišče,« je začel Sočin trener Luciano Battisti, ki je v nadaljevanju povedal: »Zaradi službenih obveznosti letos ne bo z nami Nikolaja Hledeta. Tomaž Cotič uspe le občasno trenirati, Gregor Makuc pa še ni fizično nared. Na uvodnih srečanjih bomo sproti videli, kam sodimo letos. Seveda ciljamo na play-off, kar pomeni, da se moramo po rednem delu uvrstiti vsaj na 5. mesto na lestvici. Zadnje štiri ekipe bodo igrale play-out. Ekipa je mlada in prepričan sem, da bomo kot v zadnjih sezonah rasli in napredovali v teku sezone. V letošnji C-ligi ne bo Cordenonsa, ki se je po lanskem izpadu iz B2-lige odločil za igranje v nižjih ligah, ter Mortegliana, ki se je prav tako odpovedal najvišji deželni ligi.«

Sloga Tabor že drevi v gosteh

Odbojkarji Sloge Tabor Studio Vegliach bodo novo sezono v D-ligi odprli z današnjim gostovanjem (začetek ob 20.30) v Aiellu proti šesterki Sporting iz Červinjana. Trener Loris Manià bo vodil zelo mlado ekipo, ki bo hkrati nastopala v prvenstvu U19 (to se bo začelo šele novembra). »A kljub temu fantje dobro poznajo D-ligo, saj so nastopali tudi v lanski sezoni, tako da izkušnje imajo,« je dodal spremljevalec ekipe David Jercog. Slogo Tabor je po lanski sezoni zapustil Daniel Manià, ki se bo letos preizkusil v Ferrari. Maniajevim odbojkarjem pa se je pridružil Ljubljančan Sergej Mavrič, ki obenem tudi študij nadaljuje na slovenskih višjih srednjih šolah v Trstu.

Sloga Tabor bo domače tekme igrala ob sobotah ob 20. uri v repenski telovadnici Pavla Colje.

Več v današnji (petkovi) izdaji Primorskega dnevnika

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava