Sreda, 26 junij 2024
Iskanje

Trst film festival: drevi premierno dokumentarec Trenutek reke

23. jan. 2010 | 20:16
Dark Theme

Danes bo na vrsti najnovejši dokumentarni film Anje Medved in Nadje Velušček Trenutek reke – Il tempo del fiume, ki ga bodo predpremierno predvajali ob 19.30 v kinodvorani Ariston v okviru sekcije Zone di cinema oz. okna v naš svet. S predpremiero filma se tako avtorici vračata na festival, na katerem sta predstavili tudi filme Moja meja /Il mio confine, Mesto na travniku in Sešivalnica spomina v produkciji Kinoateljeja.
»Tako reka kot film se v svojem bistvu povezujeta s pojmom minevanja. Čas reke in čas filma je hkrati bežeč in statičen. Nikoli ne moremo dvakrat stopiti v isti film, čeprav ga lahko ustavimo in zavrtimo nazaj. Edini možni čas tako reke kot filma je nenehna sedanjost.« Tako je povedala režiserka Anja Medved o filmu, s katerim Kinoatelje in avtorici izkazujeta pozornost do prostora, v katerem živimo.
Projekciji dokumentarca bo sledil kratki film To je zemlja, brat moj v režiji Jana Cvitkoviča. Film, ki je bil prikazan na beneškem festivalu, je nastal v produkciji Staragare in goriške Transmedie.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava