Ponedeljek, 15 julij 2024
Iskanje

Slovenija v četrtfinalu z Ukrajinci

Na svetovnem prvenstvu v moški odbojki

5. sep. 2022 | 19:04
Dark Theme

Slovenski odbojkarji bodo v četrtfinalu svetovnega prvenstva, ki ga gostita Slovenija in Poljska, igrali proti Ukrajincem, ki so v osmini finala skoraj ekspresno premagali Nizozemsko s 3:0.

Ekipi – Slovenija 8. na svetovni jakostni lestvici, Ukrajina 18. – se bosta pomerili za polfinale v sredo ob 21. uri v Stožicah. Zmagovalec tega dvoboja pa se bo nato odpravil v Katovice, kjer bodo 10. in 11. septembra finalne tekme.

Nizozemski odbojkarji so bili sicer favorizirani, a so današnji obračun slabo odprli. Ukrajincem je domala šlo vse od rok. V prvem so že povedli 12:5, nato zmagali 25:16. V drugem so izbranci italijanskega strokovnjaka na nizozemski klopi Roberta Piazze le skušali povezati svoje vrste in uveljaviti svoje prednosti, a so imeli Ukrajinci na vse njihove poskuse pripravljene ustrezne odgovore. Izbranci latvijskega strokovnjaka na ukrajinski klopi Ugisa Krastinša so bili predvsem suvereni v drugi polovici drugega niza, po njihovem vodstvu z 20:15 pa je bilo jasno, da bodo v nizih povedli z 2:0.

Ukrajinci so v tretjem nizu nadaljevali svojo igro, favorizirane Nizozemce so zasenčili v vseh prvinah igre ter jim prizadejali boleč poraz.

Pri Ukrajincih je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Vasilij Tupčij s 14 točkami. Ilija Kovalov je za zmago prispeval 12, Oleh Plonitskij 11, Jurij Semenjuk pa 10 točk. Pri Nizozemcih je bil najbolj učinkovit Thijs Ter Horst z 11 točkami.

V četrtfinale so se poleg Slovenije in Ukrajine doslej uvrstile še Italija, ZDA in Poljska. Drevi bo na sporedu še tekma med Francijo in Japonsko (v Stožicah ob 21.00), v torek pa bosta še zadnji tekmi osmine finala med Srbijo in Argentino ter Brazilijo in Iranom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava