Ponedeljek, 28 oktober 2024
Iskanje

Pogačar še za tri leta podaljšal pogodbo z emirati

Trajala bo do konca leta 2030

24. okt. 2024 | 18:25
Dark Theme

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je podaljšal pogodbo z UAE Team Emirates, je ekipa sporočila na spletni strani. Dosedanje sodelovanje je imel 26-letnik sklenjeno do konca leta 2027, pogodbo pa je zdaj podaljšal še za tri leta. Finančne podrobnosti sodelovanja sicer niso znane, že pred sklenitvijo novih pogojev pa naj bi prejemal okoli šest milijonov evrov na leto.

Pogačar se je ekipi UAE Team Emirates pridružil leta 2019 iz vrst takratne zasedbe Ljubljana Gusto Xaurum po nekaj vidnih rezultatih na domači pentlji ter kasnejši prestižni zmagi na Tour de l’Avenirju - mladinski različici dirke po Franciji. Od tedaj je beležil izjemne rezultate, piko na i pa postavil to sezono s kar 25 zmagami. Slavil je na tako na Giru kot Touru in obenem postal še svetovni prvak. S tem je šele tretji kolesar v vsej zgodovini s tem dosežkom. Trojno krono sta doslej osvojila še Belgijec Eddy Merckx (1974) in Irec Stephen Roche (1987).

Skupno je v šestih sezonah v dresu emiratov Pogačar trikrat osvojil dirko po Franciji, zabeležil sedem zmag na najpomembnejših enodnevnih dirkah oz. spomenikih, skupno pa je pri številki 88, kar se tiče zmag. Ima še bron s cestne dirke SP iz Glasgowa in OI iz Tokia. Na mednarodni lestvici Ucija je četrto sezono zapovrstjo končal na vrhu z rekordnim izkupičkom in prednostjo pred zasledovalci.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava