Torek, 09 julij 2024
Iskanje

Mikaela Shiffrin zmagovalka uvodnega slaloma, Ana Bucik šesta

Na Finskem v Leviju prvi tekmovalni preizkušnji alpskih smučark v sezoni svetovnega pokala 2022/23

Finska |
19. nov. 2022 | 15:15
Dark Theme

Mikaela Shiffrin je zmagovalka uvodnega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark. Američanka je peto zmago v Leviju osvojila kot tretja po prvi vožnji. Švedinja Anna Swenn Larsson (+0,16) je bila druga, Slovakinji Petri Vlhovi (+0,20) je pripadlo tretje mesto. Najboljša Slovenka Ana Bucik (+1,21) je bila šesta, Neja Dvornik pa 23. (+3,51).

Novogoričanka Ana Bucik je bila šesta (ANSA)
Novogoričanka Ana Bucik je bila šesta (ANSA)

Mikaela Shiffrin, ki ji je pripadla čast postati prva zmagovalka sezone, je vpisala 75. zmago v svetovnem pokalu. Pred njo sta zgolj rojakinja Linsey Vonn (82) in Šved Ingemar Stenmark (86). To je že 48. slalomska zmaga Shiffrinove v svetovnem pokalu, s čimer 27-letna šampionka za kar osem zmag prekaša prejšnjega rekorderja Stenmarka.

Ana Bucik si je na prvi progi, na kateri je sezono kot članica elitne sedmerice odprla s startno številko štiri, zagotovila peto izhodišče. V finalu je napadala novo vrhunsko uvrstitev. Pred nastopom tekmovalke iz Nove Gorice je novi najboljši čas postavila Švicarka Wendy Holdener, s katero je bila Slovenka izenačena po prvi vožnji. Napad na prve stopničke na klasičnih slalomih se ji ni v celoti izšel po načrtih. Njen zaostanek za Holdenerjevo je znašal 42 stotink sekunde.

Neja Dvornik je v finalu po dobrem zgornjem delu, v spodnjem delu izgubila nekaj zagona, ob prihodu v cilj je vpisala peto mesto z zaostankom 48 stotink sekunde za takrat vodilno. Na prvi progi je bila z zaostankom 1,93 sekunde na 23. mestu, 23. mesto pa je bila tudi njena končna uvrstitev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava