Torek, 16 julij 2024
Iskanje
NBA

Luka Dončić popeljal Dallas v finale lige NBA (VIDEO)

Dallas Mavericks so sinoči odpravili Minnesoto Timberwolves s 124:103

ZDA |
31. maj. 2024 | 11:46
Dark Theme

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je z Dallas Mavericks uvrstil v veliki finale severnoameriške lige NBA. Dallas je na peti tekmi konferenčnega finala na zahodu s 124:103 premagal Minnesoto Timberwolves in si s 4:1 v zmagah zagotovil finalni nastop proti Boston Celtics. Prva tekma bo na sporedu čez natanko teden dni.

Petindvajsetletni Dončić je v 36 minutah in 35 sekundah na parketu dosegel 36 točk in ob tem dodal še deset skokov, pet podaj in dve ukradeni žogi. Iz igre je zadel 14 od 22 metov, od tega šest od desetih za tri točke. Po tekmi je prejel nagrado za najboljšega igralca finala zahodne konference.

(VIDEO: po tekmi so Luki Dončiću pobrali pivo)

Ljubljančan je že v prvi četrtini dosegel 20 točk in svoji ekipi zagotovil prednost 16 točk. V drugi se je nato razigral še Kyrie Irving za kar 29 točk naskoka po polovici tekme (69:40).

V drugem polčasu je Dallas nadzoroval potek dvoboja in po zaslugi razpoloženega zvezdniškega dvojca prišel do zanesljive zmage po slabši strelski predstavi na četrti tekmi.

Dallas se bo v finalu meril proti Bostonu, ki je na vzhodu s 4:0 v zmagah izločil Indiana Pacers. Medtem ko bo Dallas igral za drugi naslov v zgodovini (2010/11), bodo Celtics naskakovali rekordni 18. šampionski prstan v NBA.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava