Nedelja, 08 september 2024
Iskanje

Janja-manija v Kopru

Slovenska šampionka Janja Garnbret je pred ogromno množico navijačev slavila na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju

Koper |
7. sep. 2024 | 22:44
Dark Theme

Olimpijska prvakinja Janja Garnbret je zmagovalka tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Kopru. Pred ogromno množico navijačev je 25-letna slovenska šampionka v današnjem finalu znova pometla s konkurenco. Na zahtevni steni ji je le nekaj metrov zmanjkalo do vrha, z višino 46+ pa je vseeno prišla do zanesljive zmage. Ob njenem nastopu je na koprskem prizorišču vladalo nepopisno vzdušje. Druga je bila izkušena Avstrijka Jessica Pilz (40+), tretja pa 17-letna Američanka Annie Sanders (39+). Italijanka Laura Rogora, ki je bila v polfinalu druga, je v finalnem nastopu povsem odpovedala in zasedla zadnje, osmo mesto (19+).

Tudi v moški konkurenci se je zmage v Kopru veselil olimpijski prvak iz Pariza. Najbolje je v današnjem finalu plezal 19-letni Britanec Toby Roberts, ki je splezal do višine 40. Drugi je bil dve leti mlajši Japonec Sorato Anraku (35), tretji pa Francoz Sam Avezou (31+). Med osmerico finalistov ni bilo domačih plezalcev.

Koprsko tekmo svetovnega pokala v težavnostnem plezanju si je v živo ogledala tudi predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, med gledalci pa sta bila tudi domača dobitnika olimpijskega odličja iz Pariza, zlata judoistka Andreja Leški in srebrni kajtar Toni Vodišek.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava