Nedelja, 14 julij 2024
Iskanje

Italijanka Paola Egonu bo nosilka olimpijske zastave

22-letna odbojkarica bo v petek nastopila na otvoritveni slovesnosti v japonski prestolnici

Tokio |
20. jul. 2021 | 13:18
Dark Theme

»Zelo sem počaščena, da mi je bila zaupana tako pomembna naloga. Predstavljala bom atlete od vsepovsod, to je velika odgovornost.« S temi besedami se je napadalka italijanske odbojkarske reprezentance Paola Egonu odzvala na novico, da bo v petek na štadijonu v Tokiu na otvoritveni slovesnosti za olimpijske igre ena od nosilk olimpijske zastave. Novico je na svoji spletni strani davi objavil italijanski olimpijski komite (CONI).

22-letnico, ki se je v Padovi rodila staršem iz Nigerije, je po pristanku v deželi vzhajajočega sonca k sebi poklical predsednik Conija Giovanni Malagò in ji sporočil veselo novico. »Paradirala bom za vsakega posameznega športnika na planetu,« je pokomentirala odbojkarica.

Ena izmed najmočnejših napadalk na svetu je maja meseca z ekipo Imoco Volley iz Conegliana že slavila na odbojkarskem evropskem prvenstvu. Egonu se je preizkusila tudi v sinhronizacijskih vodah. V italijanski različici Disneyjevega animiranega filma Soul je namreč posodila svoj glas junakinji Sognaluni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava