Nedelja, 30 junij 2024
Iskanje

»Italija je ekipa za 5. ali 6. mesto na evropskem prvenstvu, ne več«

Intervju z nekdanjim trenerjem Sistiana Sesljana o dosedanjih nastopih italijanskih nogometašev na Euru 2024

Trst |
22. jun. 2024 | 8:39
Dark Theme

Z nekdanjim trenerjem Sistiane Sesljana Denisom Godeasom smo se pogovorili o dosedanjih nastopih Italije na EP.

Kako bi ocenili prvi tekmi Italije?

Videl sem točno to, kar sem pričakoval. Italija je odigrala dobro tekmo proti Albaniji, ki je solidna ekipa, proti kakovostnejši Španiji, ki ni v njenem dometu, pa je trpela. Pričakujem, da lahko Italijani dobro igrajo proti Hrvatom, v nadaljevanju pa bodo imeli proti močnejšim nasprotnikom zahtevno nalogo. Na končni rezultat bo seveda vplivala tudi sreča oz. nesreča z žrebom za izločilne boje.

Katere so največje hibe italijanske reprezentance?

Raven igralcev je takšna, kakršna je. To je ekipa za 5. ali 6. mesto na EP, ne več. V reprezentanci igra nekaj dobrih igralcev, ki pa niso vrhunski. Še sreča, da je v vratih eden najboljših vratarjev v Evropi. Najboljše reprezentance pa razpolagajo z večjim številom zelo kakovostnih igralcev, kar je bilo jasno videti na tekmi proti Španiji. Tako sredino igrišča, kot jo imajo Španci, v Italiji lahko le sanjamo.

Kaj lahko pričakujemo na tekmi proti Hrvaški?

Pričakujem dobro tekmo, saj je Hrvaška trenutno v dometu Italije. Igrati mora tako kot prvih 60 minut proti Albaniji, čeprav bo s težavo prišla do zadetka. Sem optimist, poudaril pa bi, da je Italija mlada ekipa, ki potrebuje še veliko časa, da dozori.

Kdo izmed favoritov vam je bil doslej najbolj všeč?

Glede na prikazano igro Španija in Nemčija, glavni favorit za naslov pa je najbrž Francija. Doslej ni pokazala ravno navdušujoče igre, a razpolaga z igralci, ki lahko v vsakem trenutku dosežejo zmagovit zadetek.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava