Torek, 16 julij 2024
Iskanje
NBA

Dončićev trojni dvojček na četrti tekmi ni bil dovolj

Košarkarji Dallas Mavericks so na četrti tekmi konferenčnega finala proti Minnesota Timberwolves izgubili s 105:100 in zapravili prvo zaključno žogico za uvrstitev v veliki finale severnoameriške lige NBA

ZDA |
29. maj. 2024 | 11:27
Dark Theme

Košarkarji Dallas Mavericks so na četrti tekmi konferenčnega finala proti Minnesota Timberwolves zapravili prvo zaključno žogico za uvrstitev v veliki finale severnoameriške lige NBA. Minnesota je bila boljša s 105:100. Luka Dončić je za Dallas dosegel trojni dvojček, pri čemer je prispeval 28 točk, 15 skokov in 10 podaj, a ni bil pri pravem metu.

Dallas je v zadnjo četrtino tekme vstopil z zaostankom petih točk (73:78) in nato v prvi polovici četrtine trikrat izenačil, pri 90:89 pa celo povedel. A je Minnesota za razliko od prvih treh tekem serije, ko je vsakič izgubila po vodstvu pet minut pred koncem tekme, tokrat bila bolj zbrana ekipa v zaključku tekme.

Dončić je sicer 13 sekund pred koncem zadel met za tri točke pod prekrškom in tako ohranil nekaj upanja za Dallas, a je nato zgrešil prosti met.

Dallas bo imel novo priložnost za uvrstitev v veliki finale na peti tekmi serije v Minnesoti, ki bo na sporedu ob 2.30 v petek po slovenskem času.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava