Nedelja, 01 september 2024
Iskanje

Čezmejni turnir 3x3 z željo po osvežitvi sežanske košarke

V soboto, 24. avgusta, bodo na velikem LED ekranu predvajali tudi poslovilno tekmo Gorana Dragića iz ljubljanskih Stožic

19. avg. 2024 | 9:08
Dark Theme

V soboto, 24. avgusta, bo v Sežani na sporedu turnir v košarki 3x3. Napovedan je nastop 16 ekip tako iz Slovenije kot iz Italije. Glavni organizator je Niko Gustin, ki je pred nekaj leti ustanovil košarkarsko blagovno znamko Tasty. Mladi košarkarski navdušenec je že pred dvema letoma organiziral tovrstni turnir, ki je potekal celo na Velikem trgu v Trstu, lani pa je dogajanje preselil v Sežano.

»Pred dobrima dvema mesecema sem stopil v akcijo za prihodnost klubske košarke v Sežani. Sestal sem se z vodstvom KK Mesarija Prunk Sežana, ki pa ni pokazalo zanimanja za moje ideje in ni bilo pripravljeno sodelovati z mano. Sam pa želim pokazati ljudem, kam se lahko s svežimi prijemi privede klub. Tudi temu je namenjen ta turnir,« je povedal Gustin, ki je tudi opozoril na občuten padec kakovosti slovenskih turnirjev v ulični košarki v zadnjih letih.

Turnir Tasty 3×3 Basketball Tournament bo potekal v sklopu sežanskega občinskega praznika. Začetek je predviden ob 16. uri. Dogajanje bodo popestrili DJ z glasbo, nastopi košarkarskih akrobatov in skupine plesalk. Na voljo bodo tudi stojnice s hrano in pijačo. »Eden izmed vrhuncev večera pa bo na vrsti ob 20. uri, ko bomo na velikem LED ekranu v živo predvajali poslovilno tekmo Gorana Dragića iz ljubljanskih Stožic,« je še poudaril Gustin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava