Nedelja, 01 september 2024
Iskanje

Woodsu 13. etapa, Roglič prepolovil zaostanek za vodilnim

Štiriintridesetletni Kisovčan je na zadnjem 7,5 km dolgem vzponu na Puerto de Ancares, kjer je povprečni naklon znašal 9,3 odstotka, na nekaterih odsekih pa tudi do 15 odstotkov, zlomil odpor svojih največjih tekmecev

30. avg. 2024 | 18:10
Dark Theme

Kanadčan Michael Woods (Israel-Premier Tech) je zmagovalec 13. etape kolesarske dirke po Španiji. Slovenski zvezdnik Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe), ki je prispel šestnajsti, je po današnji gorski etapi od Luga do Puerto de Ancaresa v dolžini 175,6 km prepolovil zaostanek za vodilnim Avstralcem Benom O’Connorjem (Decathlon AG2R), zdaj zaostaja 1:21 minute.

Štiriintridesetletni Kisovčan je na zadnjem 7,5 km dolgem vzponu na Puerto de Ancares, kjer je povprečni naklon znašal 9,3 odstotka, na nekaterih odsekih pa tudi do 15 odstotkov, zlomil odpor svojih največjih tekmecev.

Štiri kilometre pred ciljno črto je trikratni zmagovalec španske pentlje močno pospešil in najprej ušel vodilnemu v generalni razvrstitvi O’Connorju, dobra dva kilometra pred ciljem pa je zlomil še odpor Španca Enrica Masa.

Vodilni 0’Connor ima po današnji preizkušnji 1:21 minute prednosti pred Rogličem, tretjeuvrščeni Mas pa zaostaja 3:01 minute.

V soboto bo na sporedu razgibana preizkušnja med krajema Villafranca del Bierzo in Villablino v dolžini 200,5 km. Karavana bo morala premagati dva gorska prelaza tretje in prve težavnostne kategorije, predvsem zahteven bo drugi vzpon na 1526 m visoki Puerto de Leitariegos, ki bo dolg 22 km.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava