Torek, 16 julij 2024
Iskanje

Na MMS nagrada Martini Zerjal

Tržaška pevka je bila nagrajena za pesem Amarsi o no

8. jul. 2024 | 18:17
Dark Theme

Na 43. festivalu Melodije morja in sonca je Tržačanka Martina Zerjal prejela nagrado Danila Kocjančiča. Prvič v zgodovini festivala se je strokovna žirija odločila, da nagrado podeli ex equo dvema umetnikoma. To sta Žan Videc, ki je sicer s pesmijo Neznano tudi zmagovalec velike nagrade MMS, in kot rečeno Martini Zerial zaradi posebej angažirane tematike pesmi Amarsi o no in odličnega odrskega nastopa.

Pesem, ki jo je Zerjal zapela v italijanščini, obravnava vedno aktualno temo partnerskega in družinskega nasilja, psihičnega in fizičnega, osamljenost žrtev in njihov strah. »Žirijo je prepričala tema, pohvalili so nas, ker vedo, da je pisanje pesmi s tako vsebino zahtevno,« je povedala pevka, ki je s Cristino D’Auria, Nicolasom Morassuttom in Giono Rossettom tudi soavtorica pesmi. »Besedilo je surovo, brez nepotrebnih metafor. Tudi nastop z odličnimi plesalci jih je sicer prepričal ter pevska tehnika.«

Festival MMS se je zaključil v nedeljo s finalnim večerom v portoroškem Avditoriju. Lorella Flego in Mario Galunič sta vodila prijeten poletni dogodek, ki so ga v živo predvajali na prvem programu RTV SLO in na TV Koper/Capodistria.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava