Petek, 18 oktober 2024
Iskanje

Na Frankfurtskem knjižnem sejmu tudi o EPK

Na stojnici Javne agencije za knjigo Republike Slovenije tudi Založništvo tržaškega tiska in Mladika

17. okt. 2024 | 18:15
Dark Theme

Knjige in založniki z vsega sveta so ponovno zavzeli nemško finančno metropolo Frankfurt. Uradna slovesnost z letošnjo častno gostjo Italijo ob odprtju 76. Frankfurtskega knjižnega sejma je bila v torek zvečer, včeraj pa je sejem vrata odprl za strokovno javnost. Običajni ljubitelji knjig bodo na sejemsko prizorišče lahko romali od petka dalje. Sejem se bo končal v nedeljo s podelitvijo nagrade za mir nemških založnikov in knjigotržcev ameriški novinarki in zgodovinarki Anne Applebaum.

Na knjižnem sejmu v Frankfurtu se na stojnici Javne agencije za knjigo Republike Slovenije s svojimi novostmi predstavljata tudi Založništvo tržaškega tiska in Mladika. Med novostmi izstopa dvojezična pesniška zbirka Marije Kostnapfel Gedichte/Pesmi, ki je ravno izšla pri Mladiki. Pesmi je v nemščino prevedla Metka Wakounig.

V italijanskem paviljonu pa so posebno mesto namenili Trgu Evrope / Transalpina, ki promovira evropsko prestolnico kulture 2025. Tu predvajajo tudi dokumentarec Anje Medved Spovednica tihotapcev (Kinoatelje), gostili pa bodo med drugim Miho Kosovela in Diega Maranija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava