Petek, 12 julij 2024
Iskanje

Žan Košir pozitiven ob prihodu v Peking

Nastanjen bo v posebnem hotelu v izolaciji

Peking |
28. jan. 2022 | 9:10
Dark Theme

Slovenski deskar na snegu Žan Košir je bil ob prihodu v Peking, kjer bi se moral udeležiti zimskih olimpijskih iger, pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, so danes potrdili v vodstvu slovenske olimpijske reprezentance. Tudi ponovni test je pri slovenskem olimpijcu potrdil koronsko okužbo.

»Vodstvo olimpijske reprezentance je sledilo navodilom organizatorja ter športnika izoliralo,« so sporočili iz slovenske delegacije.

Po potrjeni okužbi z novim koronavirusom bo Košir v skladu z obveznim protokolom nastanjen v posebnem hotelu, opremljenim z internetom in s telovadnico, prostori za športnike in prostočasne dejavnosti. Če ne zboli oziroma ne kaže znakov bolezni, mora športnik ostati v izolaciji, dokler v razmaku najmanj 24 ur nima dveh negativnih PCR-testov.

Sicer se počuti dobro in za zdaj ne kaže nobenih simptomov, so sporočili iz slovenskega tabora. Poleg Koširja je bil pozitiven tudi serviser ekipe, Darko Centrih.

Košir je bil skupaj z alpsko smučarko Ilko Štuhec izbran za nosilca slovenske zastave na odprtju zimskih olimpijskih iger 4. februarja na stadionu Ptičje gnezdo v Pekingu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava