Nedelja, 14 julij 2024
Iskanje

Terpin, Umek in Persoglia z eno nogo že v polfinalu A2-lige

V A3-ligi uspešna na prvi tekmi osmine finala tudi Macerata

12. apr. 2021 | 18:24
Dark Theme

Končnica odbojkarske A2-lige se je za slovenske odbojkarje začela na najboljši način. Agnelli Tipiesse Bergamo in Prisma Taranto sta na prvi četrtfinalni tekmi zmagali in bosta že v sredo igrali za polfinale (obe tekmi bodo v živo predvajali na YouTube kanalu Lega Volley Serie A). Bergamo bo igral proti Brescii ob 18.00, Taranto pa proti Cantuju ob 19.30. Morebitna tretja, odločilna tekma pa jih čaka v nedeljo, 18. aprila.

Po rezultatu sodeč je lažjo nalogo imel Taranto, kjer igra Štmavrc Sandi Persoglia. Cantù je premagal brez izgubljenega niza s 3:0.

Kar napeto pa je bilo v Bergamu, kjer igrata Jernej Terpin in David Umek. Terpinova ekipa je sicer premagala Brescio s 3:1, a daleč od tega, da bi povsem prevladala. »Poznalo se je, da mesec dni nismo igrali pomembnih tekem, povrh tega pa smo po skoraj mesecu dni igrali spet v standardni postavi. To je bil glavni razlog, da nam na tekmi ni šlo najbolje od rok,« nam je povedal Jernej Terpin, ki je na tekmi prispeval največ, 20 točk.

V prvem srečanju osmine finala A3-lige pa je Macerata, kjer nastopata tudi Matija Pahor in Ismael Princi, s 3:0 premagala Portomaggiore.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava