Ponedeljek, 15 julij 2024
Iskanje

Švicar Odermatt zmagovalec veleslaloma v Bolgariji, Kranjec peti

Prvi od italijanskih smučarjev je bil Filippo della Vite, ki se je uvrstil na 10. mesto

10. feb. 2024 | 16:02
Dark Theme

Švicar Marco Odermatt je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v bolgarskem Banskem. S prednostjo kar 91 stotink sekunde je v finalu ubranil vodstvo po prvi vožnji za še šesto zaporedno zmago na veleslalomih v tej sezoni. Drugi je bil Norvežan Alexander Steen Olsen, tretji Avstrijec Manuel Feller. Slovenski tekmovalec Žan Kranjec je osvojil končno peto mesto (+1,47). Po prvi vožnji je bil šesti. Prvi od italijanskih smučarjev je bil Filippo della Vite, ki se je uvrstil na 10. mesto.

Slovenski trener Klemen Bergant je Kranjca pohvalil za vrhunsko peto mesto. Izrazil je upanje, da bo Slovenija jutri osvojila prve točke v sezoni tudi v moškem slalomu.

Po 25 tekmah od 39 v boju za lovoriko sezone, veliki kristalni globus, Odermattu zelo dobro kaže in je na dobri poti, da bo sezono 24. marca v Avstriji končal kot zmagovalec v skupnem seštevku svetovnega pokala ter v seštevkih smuka, superveleslaloma in veleslaloma.

Šestindvajsetletni zvezdnik ne tekmuje le v slalomu. Ima popoln izkupiček 600 točk. V naslednjih šestih tednih se bo zvrstilo še pet veleslalomov. V skupnem seštevku ima že 1506 točk, prvi izzivalec, Francoz Cyprien Sarrazin, zaostaja kar 822 točk.

Kranjec je v tej sezoni daleč najuspešnejši član slovenske ekipe v svetovnem pokalu, na treh veleslalomih je bil na stopničkah s tretjim mestom. V seštevku discipline je še naprej tretji (271 točk), pred njim sta le Zubčić (314) in nadstandardni Odermatt, ki ima pred Slovencem 329 točk prednosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava