Sreda, 16 oktober 2024
Iskanje

SloVolley začenja svojo pot v B-ligi

Danes jih čaka zahtevno gostovanje v Monseliceju. Domače tekme bodo igrali izmenično v Gorici in Repnu

Gorica |
12. okt. 2024 | 7:33
Dark Theme

Odbojkarje SloVolleya čaka danes na dolgem gostovanju v Monseliceju »peklenski začetek« v državni B-ligi, kot ga je poimenoval trener Ambrož Peterlin. Združena ekipa tržaških in goriških odbojkarjev si je napredovanje zaslužila po brezhibni lanski sezoni, v kateri ni izgubila nobene tekme. Prvi letošnji nastop pa bo za večino igralcev krst v B-ligi, saj so jo v preteklosti okusili le trije odbojkarji.

Koledar je SloVolleyu od samega začetka določil težke tekme, saj bo v prvih šestih krogih igral proti trem ekipam, ki zelo odkrito naskakujejo A3-ligo. Ena od teh je ravno prvi nasprotnik Monselice, ki je pred tremi leti osvojil B-ligo, napredoval v A3-ligo in iz nje izpadel, lani se mu je prestop za las ponesrečil, za letošnjo sezono pa se je še dodatno okrepil.

»Po eni strani bi podpisal, da prvenstvo začnemo proti tako močni ekipi, saj lahko tako igramo bolj sproščeno in brez treme,« je izpostavil trener združene ekipe, ki jo upravljata Olympia in Sloga Tabor.

Pred začetkom sezone je prišlo do zamenjave še v trenerskem štabu. Od ekipe se je poslovil kondicijski trener Federico Battistuta, ki ga je zamenjal Andrej Batagelj. Tega tržaški del ekipe že dobro pozna, saj je v preteklosti sodeloval s Slogo Tabor.

Izmenično v Gorici in Repnu

Tako kot v prejšnjih sezonah bo združena ekipa igrala med Repnom in Gorico. Novost je, da letos ne bo igrala prvega dela prvenstva v enem, drugega pa v drugem kraju, ampak bo nastopala izmenično v obeh (le prva dva kroga bosta v Gorici in druga dva v Repnu).

»To je bila posrečena izbira društva. Želeli smo, da ima tako tržaški kot goriški del publike možnost, da si enkrat na mesec ogleda tekmo blizu doma,« je razložil Peterlin. Procesa treningov to ne bo zmotilo, saj tako kot v preteklih sezonah tudi letos trenirajo dvakrat tedensko v Repnu in dvakrat v Gorici. SloVolley bo domače tekme igral ob nedeljah ob 17. uri. Prvič bo v Gorici nastopil 20. oktobra, v Repnu pa 10. novembra.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava