Torek, 16 julij 2024
Iskanje

Rogličev dvojček na dirki Tirreno-Adriatico

Slovenski kolesar je še drugi dan zapored slavil etapno zmago in prevzel skupno vodstvo

Ancona |
10. mar. 2023 | 16:24
Dark Theme

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je potrdil, da je svojo prvo dirko v sezoni pričakal zelo dobro pripravljen. Na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja je še drugi dan zapored slavil etapno zmago, prevzel je tudi skupno vodstvo. Tokrat je bil 33-letni Kisovčan najboljši na kraljevski etapi, ki se je po 166 km zaključila s ciljnim vzponom na Sassotetto.

Organizatorji so bili sicer zaradi močnega vetra prisiljeni skrajšati traso dirke za dva kilometra. Roglič je bil v skupini favoritov za končno zmago spet najboljši v zaključnem sprintu. Na drugo mesto se je uvrstil Italijan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), tretji pa je bil Britanec Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers). V skupnem seštevku ima Roglič 4 sekunde prednosti pred Nemcem Lennardom Kämno (Bora-Hansgrohe), na tretjem mestu je Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates) z zaostankom 12 sekund.

Medtem so v Franciji zaradi zelo močnega vetra organizatorji odpovedali šesto etapo dirke Pariz-Nica, na kateri v skupnem seštevku vodi Slovenec Tadej Pogačar (UAE Team Emirates)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava