Nedelja, 25 avgust 2024
Iskanje

Roglič po zmagi v lovu na O’Connorja pridobil 56 sekund

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je zmagovalec osme etape dirke po Španiji, drugi je bil Španec Enrico Maso, tretji Španec Mikel Landa

24. avg. 2024 | 18:04
Dark Theme

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je zmagovalec osme etape dirke po Španiji od Ubede do Sierra de Cazorle (158,7 km). V primerjavi z vodilnim na Vuelti, Avstralcem Benom O’Connorjem (Decathlon AG2R), je tokrat pridobil 46 sekund na cesti in deset dodatnih bonifikacijskih sekund z etapno zmago.

Roglič je ciljno črto prečkal pred Špancem Enricom Masom (Movistar), ki je edini lahko držal stik s slovenskim asom, a v sprintu na vrhu ciljnega vzpona ni imel pravih možnosti. Tretje mesto je pripadlo še enemu Špancu Mikelu Landi (Soudal Quick-Step), ki je zaostal 14 sekund.

O’Connor je zaradi velike prednosti obdržal prednost v skupnem seštevku, a je v etapi po 17. mestu skupaj izgubil 56 sekund.

To pomeni, da ima 28-letni Avstralec še 3:49 minute naskoka pred Rogličem, medtem ko se je na tretje mesto prebil Mas, ki zaostaja 4:31 minute. Povsem je danes popustil pred tem tretjeuvrščeni v seštevku, Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates).

Za Rogliča je bila današnja zmaga že 14. etapna na dirki po Španiji, s čimer je zdaj šesti na večni lestvici. Daleč spredaj je neulovljivi Španec Delio Rodriguez z 39. V karieri je Kisovčan zdaj pri 86 zmagah, na letošnji Vuelti pa je slavil tudi v četrti etapi.

V nedeljo bo na sporedu zahtevna gorska etapa od Motrila do Granade (178,2 km).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava