Sobota, 31 avgust 2024
Iskanje

Roglič le dve etapi do skupne zmage

Slovenski kolesar obdržal rdečo majico vodilnega na Vuelti

Madrid |
13. sep. 2019 | 17:45
Dark Theme

Primož Roglič je tudi po 19. etapi kolesarske dirke po Španiji obdržal rdečo majico vodilnega v skupni razvrstitvi letošnje Vuelte. Na sporedu je bila na papirju dolgočasna ravninska etapa, dolga 165 km od Avile do Toleda. Večji del je skupino močil dež, spolzko cestišče pa je zakrivilo tudi množični padec - vpleten je bil tudi Roglič -, ki pa se je končal brez posledic.

Etapo, svojo prvo na največjih dirkah, je dobil Francoz Remi Cavagna (Deceuninck-QuickStep), ki je eksplodiral na koncu etape in sam prečkal ciljno črto z naskokom pet sekund pred Ircem Samom Bennettom (Bora-Hansgrohe) in Čehom Zdenekom Štybarjem (Deceuninck-Quick-Step). V prvi deseterici sta etapo končala tudi oba slovenska junaka. Tadej Pogačar (UAE Emirates) je bil osmi, Roglič pa je etapo končal na desetem mestu. Za zmagovalcem boja za Toledo sta vpisala zaostanek osmih sekund.

Le še dve etapi torej ločita Rogliča od zgodovinskega zmagoslavja na dirki po Španiji. »Rogla« ima dve minuti in 47 sekund prednosti pred drugouvrščenim Špancem Alejandrom Valverdejem, Nairo Quintana na tretjem mestu ima tri minute in 31 sekund zaostanka, četrti je Miguel Angel Lopez (+4:17), peti pa Tadej Pogačar (+4:49).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava