Petek, 25 oktober 2024
Iskanje

Nastja Ferluga državna prvakinja v sprinterski orientaciji

Devetnajstletna Gajina tekmovalka je v dolini Valmalenco slavila v starostni skupini W20

10. okt. 2024 | 8:43
Dark Theme

Po drugem mestu na državnem prvenstvu v orienteeringu na dolgi razdalji se je članica orientacijske sekcije AŠZ Gaja Nastja Ferluga okitila z državnim naslovom v sprinterski preizkušnji v starostni skupini W20. Državno prvenstvo v sprintu je potekalo minuli konec tedna v Lanzadi v dolini Valmalenco. V soboto so bile na sporedu posamične preizkušnje, v nedeljo pa štafetne.

Sobotno posamično sprintersko tekmo, na kateri so morala dekleta premagati 2600 metrov dolgo traso s 75 višinskimi metri, se je Ferluga kot edina med osmerico tekmovalk v konkurenci W20 spustila pod mejo 16 minut. Devetnajstletna tekmovalka s Padrič je dosegla čas 15:49 in za 29 sekund premagala drugouvrščeno Alessio Rigoni iz kluba Pavione.

V nedeljski štafetni preizkušnji v mešani kategoriji M20 pa je Gajina ekipa osvojila srebrno odličje. S časom 40:28 je za minuto in 10 sekund zaostala za prvouvščeno trojico kluba Primiero. V Gajini postavi sta bila poleg Nastje Ferluge še Gabriele Giudici in Pietro Sergas. Tekme se je udeležilo 21 ekip.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava