Torek, 16 julij 2024
Iskanje

Mike Tobey zapustil reprezentanco, na njegovem mestu Josh Nebo

Igralec Maccabi Tel Aviva bo tako postal peti naturalizirani košarkar v slovenski reprezentanci

27. jun. 2024 | 15:46
Dark Theme

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je opravil prvi rez v ekipi pred odhodom na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. Ekipo je zapustil Mike Tobey, saj bo mesto naturaliziranega igralca zdaj zasedel Josh Nebo.

Po pravilih Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) ima lahko vsaka reprezentanca po enega naturaliziranega igralca. Američan Mike Tobey je slovensko državljanstvo dobil junija 2021 in bil od tedaj vedno na razpolago selektorju.

Zdaj bo v njegove čevlje stopil rojak Josh Nebo, igralec Maccabi Tel Aviva, ki bo tako postal peti naturalizirani košarkar v slovenski reprezentanci po Arrielu McDonaldu, Anthonyju Randolphu, Jordanu Morganu in Miku Tobeyju.

»Na jutrišnji tekmi z Brazilijo v ekipi ne bo Mike Tobeya. Po pogovoru s selektorjem sta namreč sprejela odločitev, da lahko predčasno zapusti reprezentanco, je zapisala Košarkarska zveza Slovenije.

»Miku Tobeyju se zahvaljujem za izjemen korekten odnos in odlično delo na treningih. Nedvomno je slovenski reprezentanci v teh slabih treh tednih izjemno pomagal,« pa je dodal selektor Sekulić.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava