Sobota, 06 julij 2024
Iskanje

Mark Cavendish do rekordne etapne zmage

Rumeno majico še vedno nosi Tadej Pogačar

3. jul. 2024 | 18:04
Dark Theme

Britanski as Mark Cavendish (Astana Qazaqstan) je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Franciji in novi rekorder po številu etapnih zmag na Touru. Na trasi od Saint-Jean-de-Maurienna do Saint Vulbasa (177,4 km) je bil najboljši v sprintu. V skupnem seštevku še naprej, čeprav je skoraj trčil v prometni znak, vodi slovenski as Tadej Pogačar.

Petindvajsetletni član ekipe UAE Team Emirates je namreč okoli 60 km pred ciljem skorajda zadel cestni otoček s prometnim znakom. Komaj se je izognil trčenju, po njegovem manevru nazaj na desni pas pa je padlo nekaj drugih kolesarjev.

Med njimi je bil tudi Slovenec Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) skupaj s svojim kapetanom Špancem Pellom Bilbaom, a sta se pobrala in nadaljevala etapo.

Pogačar je po prečkanju ciljne črte v času glavnine obdržal 45 sekund naskoka pred Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step) in 50 pred Dancem Jonasom Vingegaardom (Visma-Lease a Bike).

Peti skupno je drugi slovenski zvezdnik Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe), ki zaostaja 1:14 minute in se je izognil težavam na cesti, ki jo je v drugem delu etape nekaj deset kilometrov močil tudi dež.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava