Ponedeljek, 28 oktober 2024
Iskanje

Košarkarji Doma, Brega in Sokola na startni črti

Trojica slovenskih ekip konec tedna začenja nastope v deželni diviziji 2 v sezoni 2024/25

FJK |
24. okt. 2024 | 10:35
Dark Theme

Konec tedna bodo v sezoni 2024/25 na igrišče stopile članske ekipe v deželni diviziji 2. V goriški skupini bo nastopal Dom, ki je v minuli sezoni nerodno izpadel iz deželne divizije 1, v tržaški skupini pa dolinski Breg SV Impianti in nabrežinski Sokol Franco.

V vseh treh ekipah je prišlo do rahlih sprememb v igralskem kadru, Dom in Sokol pa imata tudi novega trenerja. Na goriško klop je sedel Gianluca Bonetti, ki je bil sicer nekdanji Domov košarkar, na nabrežinsko pa Alan Albanese, ki je bil v zadnjih sezonah pomočnik trenerja. Za Bregovim krmilom pa je po lanski dokaj uspešni sezoni ostal Dean Oberdan.

V drugem krogu goriške skupine (vključenih je 11 ekip) bo Dom, ki je bil v uvodnem krogu prost, jutri ob 19.30 v telovadnici Kulturnega doma gostil ekipo Basket Terzo. V prvem krogu tržaške skupine (9 ekip) bo Breg v soboto ob 20.00 v Dolini gostil miljski Interclub, Sokol pa se bo v soboto ob 20.30 v Žavljah pomeril z Venezio Giulio.

V lanski sezoni zelo dobro obiskan slovenski derbi med Bregom in Sokolom (ekipi sta se pomerili dvakrat v rednem delu in dvakrat v končnici) bo v letošnji sezoni v 4. krogu: najprej v soboto, 16. novembra, v Nabrežini, v povratnem delu pa v petek, 7. februarja 2025, v Dolini.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava