Sobota, 27 julij 2024
Iskanje

Jana Germani od nedelje v boju za kolajne

V Marseillu bodo na sporedu prvi trije plovi v akrobatskem razredu 49er FX

27. jul. 2024 | 19:03
Dark Theme

Od nedelje, 28. julija, do 8. avgusta bo Marseille epicenter olimpijskih jadralnih bojev. Že prvi dan regat bodo na olimpijskem polju jadrale jadralke v akrobatskem razredu 49er FX, med njimi tudi Škedenjka Jana Germani (na fotografiji, ki jo je objavila na svojem instagram profilu), ki bo svoj krstni nastop na olimpijskih igrah dočakala s flokistko Giorgio Bertuzzi z Gardskega jezera. Napovedani so trije plovi, prva regata se bo začela ob 12.35.

Italijanski dvojec zagotovo sodi v širši krog kandidatk za kolajne. V zadnjih nastopih sta bili redno med najboljšimi. V vitrini zagotovo izstopa 3. mesto na svetovnem prvenstvu marca letos v Lanzarotah, novembra 2023 pa sta bili srebrni na evropskem prvenstvu in si prav tam zagotovili nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Na evropskem prvenstvu 2022 v Aarhusu na Danskem pa sta osvojili bron, prvo kolajno med članicami. Pred tem sta bili leta 2021 svetovni prvakinji v kategoriji U23.

Regatno polje v Marseillu sta letos spoznavali od maja dalje, pravi test pa sta dočakali lani na testni regati, ko sta končali na 9. mestu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava