Torek, 06 avgust 2024
Iskanje

»Poleg konjskih športov imam rada odbojko, atletiko in čakam na Janjo«

Trenerka, tekmovalka in članica jahalnega društva Dolga krona Irina Pockar zelo rada spremlja olimpijske nastope

5. avg. 2024 | 14:16
Dark Theme

Irina Pockar, članica jahalnega društva Dolga krona in nekdanja članica italijanske državne reprezentance v konjskih športih (v sicer neolimpijski disciplini trek), je velika ljubiteljica športa in ko le uspe, spremlja olimpijske igre. V soboto si sicer ni uspela ogledati nemške ekipne zmage v dresurnem jahanju na vrtu Versajske palače.

»Sem pa pred tem spremljala druge discipline v konjskih športih,» je dejala Pockar, ki je letos, potem ko je lani postala mama, spet nastopila na dveh tekmovanjih v treku: v Avstriji in pred nekaj tedni v Mantovi.

»A bilo je bolj tako, da spet okusim malce tekmovalnega adrenalina. Trenirala sem zelo malo,» je še dodala 35-letna jahačica doma iz Krmenke pri Dolini.

Kaj pa ste spremljali v prvem tednu olimpijskih iger?

Občudovala sem nastope ameriške gimnastičarke Simone Biles, ki je bila naravnost perfektna, fantastična. Zelo mi je všeč tudi odbojka, tako moška kot ženska. Navijam pa za Slovence, ki imajo res odlično ekipo. Upam, da nas bodo še presenetili, čeprav je konkurenca zelo huda. Tudi plavanje je zelo zanimivo.

Kaj pa boste spremljali prihodnji teden?

Čakam na plezalne nastope Janje Garnbret. Upam, da bo osvojila zlato kolajno. Rada imam atletiko. Ogledala pa si bom polfinalne in finalne tekme v raznih ekipnih športih.

Olimpijado raje gledaš po slovenski ali italijanski televiziji?

Recimo, da skačem z ene na drugo, saj je odvisno, kaj kdo v tistem trenutku predvaja. Vsekakor imam raje TV SLO, saj so komentatorji in športni novinarji bolje pripravljeni.

Ali si morda spremljala boksarsko afero z alžirsko in italijansko tekmovalko?

Sem. Vse skupaj se mi je zdelo zelo nizkotno in žalostno. Pa tudi prenapihnjeno v medijih. Politiki pa bolje, da bi molčali. Po Facebooku so bili komentarji naravnost grozljivi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava