Torek, 16 julij 2024
Iskanje

Daniel Skerl uspešen na državnem prvenstvu na velodromu

Openski kolesar je bil tretji v vožnji na čas na 1000 m iz stoječega starta in peti v dirki na točke, v ekipnih preizkušnjah pa dvakrat četrti

Turin |
23. sep. 2022 | 8:24
Dark Theme

Na velodromu Francone v kraju San Francesco al Campo pri Turinu se je včeraj zaključilo italijansko državno prvenstvo v dirkališčnem kolesarstvu. Na njem je uspešno nastopil 19-letni openski kolesar Daniel Skerl, ki tekmuje za klub Cycling Team Friuli. V torek je tekmoval v kar štirih disciplinah in se v vožnji na čas na 1000 m iz stoječega starta celo povzpel na zmagovalni oder. V disciplini, ki velja za eno izmed najhitrejših na velodromu in zahteva predvsem veliko eksplozivno moč, je osvojil tretje mesto s časom 1:07,809. Z naslovom državnega prvaka se je okitil Davide Boscaro (Fiamme Azzurre) s časom 1:05,272, drugi pa je bil Matteo Bianchi (Esercito) s časom 1:06,809.

Skerl se je zelo dobro odrezal tudi v dirki na točke, v kateri je bil na koncu peti z 10 osvojenimi točkami. Zmagal je izkušeni Elia Viviani, sicer kolesar ekipe Ineos Grenadiers, ki je zbral 72 točk. Drugi je bil Elia Scartezzini (Fiamme Azzurre) s 64 točkami, tretji pa Skerlov klubski kolega Matteo Donegà (56 točk). Skerl je bil še deseti v spektakularni disciplini keirin in 16. v dirki na izpadanje, medtem ko je v sredo v omniumu (gre za kombinacijo štirih disciplin) dosegel 13. mesto. Najboljši je bil olimpijski prvak iz Ria 2016 in bronasti iz lanskih OI v Toki v tej disciplini Viviani, drugi pa je bil Donegà. Včeraj je Skerl opravil še z zadnjimi tremi preizkušnjami na DP. Tako v ekipnem zasledovanju kot v olimpijskem sprintu se je s sotekmovalci uvrstil na četrto mesto, medtem ko je bil v scratchu oz. posamični dirki na končni cilj uvrščen okrog 12. mesta.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava