Torek, 16 julij 2024
Iskanje
NBA

Dallas tudi v drugo klonil v Bostonu

Luka Dončić je prispeval 32 točk

ZDA |
10. jun. 2024 | 13:18
Dark Theme

Košarkarji Boston Celtics so na drugi tekmi finala severnoameriške lige NBA s 105:98 dosegli še drugo zmago proti Dallas Mavericks. Za goste iz Teksasa je 32 točk dosegel Luka Dončić, kar pa je bilo premalo ob ekipno razpoloženi domači vrsti.

Odločilna je bil tretja četrtina, v kateri si je domača ekipa po bolj ali manj izenačenih pol ure igre v nekaj minutah z nizom 10:0 priigrala vodstvo z dvomestnim številom točk. Tega v nadaljevanju ni več izpustila iz rok.

Dallas je sicer z razpoloženim Dončićem na začetku tekme narekoval tempo. Slovenski as, ki je pred tekmo bil pod vprašajem zaradi več poškodb, na ogrevanje pa je prišel z ledenimi obkladki po več delih telesa, je v prvem polčasu dosegel 23 točk.

V drugem je Boston nad njim okrepil obrambo, pri Dallasu pa je manjkal razpoložen drugi košarkar. Kyrie Irving je sicer dosegel 16 točk, a ob manj kot 40-odstotnem metu iz igre.

Na drugi strani je pri Bostonu korak z Dončićem skozi večino tekme držal Jrue Holiday, ki je končal s 26 točkami. Jaylen Brown jih je dodal 21, Jason Tatum pa 18.

Serija med letošnjima finalistoma lige NBA se sedaj seli v Dallas, kjer bo tretja tekma na sporedu v noči s srede na četrtek.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava