Torek, 16 julij 2024
Iskanje

Roglič zaradi padca izgubil dve minuti

Etapo je zmagal Biniam Girmay, Pogačar še vedno vodi v skupnem seštevku

11. jul. 2024 | 17:36
Dark Theme

Eritrejec Biniam Girmay je zmagovalec 12. etape kolesarske dirke po Franciji. Na trasi od Aurillaca do Villeneuve-sur-Lota (203,6 km) je bil najboljši po sprintu glavnine. Vodilni v razvrstitvi je še naprej slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), medtem ko je po padcu v zadnjem delu etape več kot dve minuti izgubil Primož Roglič.

Petindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je po hitrem, a zanj relativno mirnem dnevu z le eno nevšečnostjo zaradi padca pred njim ohranil 1:06 minute naskoka pred najbližjim zasledovalcem Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step).

Na tretjem mestu je po sredini zmagi v Centralnem masivu Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), ki zaostaja 1:14 minute.

Veliko časa pa je po spletu nesrečnih okoliščin izgubil Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe). Pred etapo četrtouvrščeni Kisovčan je padel okoli 12 km pred koncem etape, nato pa se kljub pomoči ekipe načet ni mogel več vrniti v glavnino. Izgubil je več kot dve minuti in izgubil četrto mesto v skupnem seštevku.

Najmočnejši je bil še tretjič na tem Touru Girmay (Intermarche-Wanty), ki je slavil 16. zmago v karieri. Drugo mesto je pripadlo Belgijcu Woutu Van Aertu (Visma-Lease a Bike), tretje pa domačinu Arnaudu Demaru (Arkea-B&B Hotels).

V petek bo na vrsti še druga tranzicijska etapa do Pirenejev od Agena do Pauja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava