Nedelja, 01 september 2024
Iskanje

Parenzan dobil tekmeca, Frank v finalu

Na paralimpijskih igrah v Parizu

Pariz |
1. sep. 2024 | 7:50
Dark Theme

Namiznoteniški igralec Matteo Parenzan, član ŠK Kras in vojaške paralimpijske ekipe, je z žrebom lahko zadovoljen. Njegov prvi tekmec paralimpijskega turnirja v Parizu v razredu 6 bo Avstralec Trevor Hirth, po jakosti najšibkejši, 16. igralec turnirja. S tekmecem, ki na svetovni jakostni lestvici zaseda 27. mesto, bo Parenzan igral osmino finala jutri, 2. septembra med 10.00 in 14.30. S Hirthom je 21-letnik že igral, nazadnje lani na turnirju v Laškem, kjer ga je v skupini premagal s 3:0.

Žreb, ki je v petek potekal v South Paris Arena 4, kjer tudi med paralimpijskimi igrami potekajo boji v namiznem tenisu, je med drugim določil,da bo Parenzan v primeru zmage igral v četrtfinalu, v torek, 3. septembra, z zmagovalcem dvoboja med Čilencem Ignaciem Torresom (5. na svetovni lestvici) in Estebanom Herraultom (11.).

Frank v finalu za kolajne

Tržaški veslač slovenskih korenin Marco Frank, ki prvič nastopa na paralimpijskih igrah, se je z mešanim četvercem s krmarjem uvrstil v nedeljski finale za kolajne. V repasažu je italijasnki čoln osvojil drugo mesto za Avstralijo. Finale kategorije PR3 mešano bo v nedeljo ob 12.30, ogled bo možen na vseh platformah Rai ter na kanalih Rai 2 in Rai Sport HD.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava