Sobota, 05 oktober 2024
Iskanje

Jutri start odbojkarske A2-lige, znova z dvema goriškima Slovencema

V drugi italijanski ligi nastopata tudi 28-letni Števerjanec Jernej Terpin (Tinet Prata) in 20-letni Goričan Jan Feri (Consar Ravenna)

5. okt. 2024 | 13:09
Dark Theme

Jutri se s tekmami uvodnega kroga začenja moška odbojkarska A2-liga, v kateri tudi v letošnji sezoni nastopata dva goriška Slovenca. Barve edinega predstavnika Furlanije - Julijske krajine, moštva Tinet Prata di Pordenone, brani 28-letni Števerjanec Jernej Terpin, dres ekipe Consar Ravenna pa drugo sezono zapored nosi osem let mlajši Goričan Jan Feri.

Tako Terpin kot Feri bosta nastope v letošnjem prvenstvu začela pred domačimi navijači. Prata se bo jutri ob 17.30 pomerila z Reggio Emilio, pol ure kasneje pa se bo začel dvoboj med Ravenno in Fanom. »Goriški derbi« A2-lige bo na sporedu že v četrtem krogu: 27. oktobra bo Prata gostila Ravenno, povratni dvoboj pa bo 12. januarja 2025 v Raveni.

Redni del sezone se bo zaključil 16. marca prihodnje leto, sledil bo play-off. Za napredovanje v superligo se bo potegovalo najboljših sedem ekip (prvouvrščena po rednem delu bo startala v polfinalu). Play-outa ni, zadnji dve ekipi na lestvici (13. in 14.) pa neposredno izpadeta v A3-ligo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava