Torek, 16 julij 2024
Iskanje

Gaia Baldè gre na »plesni Euro«

V Lucci je osvojila državni naslov v svoji starostni skupini in začetek novembra bo nastopila na evropskem prvenstvu v Rimu

Lucca |
30. maj. 2024 | 9:37
Dark Theme

Štirinajstletna slovenska plesalka Gaia Baldè (letnik 2010) bo od 1. do 3. novembra zastopala Italijo na evropskem prvenstvu v športnem plesu v Rimu.

Gaia Baldè, ki stanuje v Dutovljah (oče Daniel, doma iz Gropade, je bil pred časom soliden nogometaš Zarje Gaje, mama Sara pa je iz Bazovice), je vozovnico za nastop na celinskem tekmovanju staknila na državnem prvenstvu v Lucci v Toskani, kjer je v svoji starostni skupini (elementare 2) osvojila prvo mesto in se tako obenem okitila z državnim naslovom. Pred tem si je nastop na državnem prvenstvu izborila na kvalifikacijskem tekmovanju za severno-vzhodni del Italije v Tržiču.

Gaia Baldè se s športnim plesom ukvarja že od otroških let, ko je obiskovala plesno šolo v Divači. Zdaj pa je članica plesno-baletne šole ASD Ventaglio iz Trsta. Njena trenerka je Jana Doščenko Rivano.

Gaia obiskuje osnovno šolo v Dutovljah, višješolsko šolanje pa bo najbrž nadaljevala na eni izmed tržaških slovenskih višjih srednjih šol pri Svetem Ivanu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava