Torek, 16 julij 2024
Iskanje

Caterina Sinigoi vključena v slovensko B-reprezentanco

Alpska smučarka Caterina Sinigoi bo tekmovala na tekmah evropskega pokala

31. maj. 2024 | 7:33
Dark Theme

Alpska smučarka Caterina Sinigoi si je v minuli sezoni zastavila več ciljev. Danes, ko se ozira nazaj, ocenjuje, da niso bili vsi čisto izpolnjeni, a je nov kamenček v mozaik njene uspešne smučarske kariere le postavila na pravo mesto: priborila si je namreč mesto v slovenski B-reprezentanci, torej v ekipi deklet, ki bodo tekmovale na tekmah evropskega pokala. V reprezentančno ekipo je bila nabrežinska alpska smučarka uvrščena po oceni in odobritvi strokovnega sveta, »nisem pa izpolnila pogojev,« pove Sinigoi, ki je dolgo let branila barve SK Devin, od lani pa pod okriljem slovenske zveze tekmuje za SK Gorico, še vedno pa ostaja zvesta matičnemu klubu.

Za izpolnitev pogojev za vstop v reprezentanco ji je zmanjkalo sicer le nekaj stotink, če spomnimo, da je na svetovnem mladinskem prvenstvu do 16. mesta, ki je neposredno vodilo v izbrano vrsto, zaostala le 8 stotink (slalom je končala na 18. mestu), na svetovni jakostni lestvici pa je za 50. mestom med mladinkami tudi pogrešala le enega ali dva boljša spusta. »Kljub temu sem s sezono zadovoljna, četudi nisem izpolnila vseh zastavljenih ciljev. Do njih je zmanjkalo res zelo malo,« ocenjuje danes 20-letnica (rojstni dan praznuje julija), ki je s smučanjem vseeno prepričala strokovni svet, da jo uvrsti v izbrano vrsto.

Do danes je Sinigoi od smučarske zveze prejela samo potrditev, da bo v ekipi za evropski pokal. Kakšen bo njen program dela, kdo bo trener in ostale podrobnosti sodelovanja ji še niso znane.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava